Psihologia studiaza procesul mental si pe cel comportamental. Ea a luat nastere din combinarea biologiei cu filosofia si este in stransa legatura cu sociologia, medicina, lingvistica si antropologia. Psihologia se bazeaza pe metode stiintifice atunci cand investigheaza si cand trage concluziile.

Daca atunci cand auziti termenul va ganditi automat la un terapist cu un carnetel de notite in care scrie in timp ce voi stati pe o canapea, ei bine nu este un tablou tocmai corect creionat. Terapia este o mare parte din psihologie, insa psihologii fac multe alte lucruri.

In Clinicile PULS, Laboratorul de psihologie oferă servicii psihologice competente si complexe in urmatoarele domenii:

 • Psihologie medicala si psihopatologie: tratarea depresiei nevrotice, anxietatii, fobiei, stresului post-traumatic si socio-profesional, dependentei de alcool, tutun, droguri, medicamente etc.
 • Psihologie clinica: consultatii psihologice, evaluare psihologica, psihoterapie, meloterapie, tehnici de relaxare psihosomatica
 • Consultanta psihologica: consiliere psihologica a cuplului, a copilului, a gravidei ante si post avort, vocationala, psihopedagogica, manageriala, etc.
 • Psihologia muncii: evaluarea si testarea psihologica a aptitudinilor psihoprofesionale pentru toate domeniile de activitate in funcție de tipul solicitarilor neuropsihosenzoriale si de expunerea la riscuri si stres profesional, finalizate cu elaborarea avizelor psihologice de aptitudine profesionala
 • Psihologia transporturilor: testari psihologice auto pentru obtinerea sau preschimbarea permisului de conducere pentru toate categoriile (A, B, CE, D, taxi) si pentru avizarea psihologica a activitatilor de siguranta circulatiei (transport persoane, marfuri, substante periculoase, etc.) finalizate cu elaborarea avizelor psihologice autorizate de Ministerul Transporturilor

Laboratorul de psihologie beneficiaza de o baza materiala moderna si complexa, necesara pentru realizarea in cele mai bune conditii a activitatilor de testare, evaluare, consiliere psihologica si psihoterapie:

 • Bateria de testare psihologica auto computerizata, acreditata de Ministerul Transporturilor si Colegiul Psihologilor
 • Baterii de probe psihologice creion-hartie: teste, chestionare si inventare psihologice standardizate si etalonate pentru evaluarea psihologica in domeniile:
  1. aptitudinal – operational (probe de atentie distributiva, de atentie concentrata, de localizare si reprezentare spatiala)
  2. atitudinal – caracterial (chestionare de valori, atitudini, interese etc.)
  3. temperamental – emotional (chestionare de temperament, de maturizare emotionala, etc.)
  4. dinamica personalitatii (inventare de personalitate, probe proiective – testul arborelui, al familiei, testul culorilor, etc.)
  5. tendințe psihopatologice (anxietate, impulsivitate, depresie, rezistenta la frustrare, trasaturi accentuate, stres socio – profesional acut sau cronic, etc.
 • Program multimedia de meloterapie si cromoterapie (muzica terapeutica, imagini cromorelaxante si tehnici de relaxare psihosomatica)