Medicul de familie este menit sa fie asemeni unui membru al familiei dumneavoastra. Iar asta nu este o declaratie scoasa din carti, ci o realitate.

Imaginati-va ca exista cineva care va cunoaste tot istoricul medical, va stie si cele mai mici suferinte ori temeri medicale. Imaginati-va ca aceasta persoana va este alaturi si va indruma exact acolo unde trebuie sa mergeti ori de cate ori exista o situatie de sanatate.

NOI, cei de la PULS, sustinem cu tarie ca fiecare dintre dumneavoastra trebuie sa aiba un medic de familie. Mai mult, recomandam ca intotdeauna primul caruia va adresati sa fie medicul dumneavoastra de familie: de la o raceala si pana la analizele anuale! Astfel, aveti siguranta ca un profesionist va este mereu alaturi, iar sanatatea va este sub control.

Medicul de familie PULS 

Asistenta medicala primara este asigurata in Clinicile Medicale PULS de catre medicii de familie si de personalul sanitar, in cabinete organizate in conformitate cu legislatia privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale. Medicul de familie acorda asistenta medicala pacientilor inscrisi pe listele proprii si asigura asistenta de urgenta oricarei persoane care are nevoie de aceste servicii.

Medicii de familie acorda asiguratilor medicatia necesara in regim compensat sau gratuit, bilete de trimitere in cabinetele de specialitate sau bilete de internare in spital, servicii profilactice, servicii de planning familial, control periodic inclusiv cu depistare TBC sau a bolilor venerice, activitate de prevenire a imbolnavirilor, supraveghere etapizata la sugarii 0-1 an si consiliere pe probleme de puericultura, consilire pre si post testare pentru HIV a gravidei, pentru prevenirea si combaterea factorilor de risc cardio-vasculari, consiliere anti-drog, servicii de urgenta, servicii medicale curative, asistenta medicala la domiciliu.

Asistența medicală la domiciliu se face pentru:

  • copiii sub 3 ani, la solicitarea apartinatorilor
  • pacientii nedeplasabili, de orice varsta, care necesita tratament ca urmare a unei interventii chirurgicale majore, pana la vindecarea plagii
  • pacientii imobilizati ortopedic
  • pacientii cu insuficienta motorie
  • bolnavii in faza terminal

Programul de activitate al medicului de familie este de luni pana vineri, minimum 5 ore la cabinet si 2 ore de teren la domiciliul asiguratilor. În cabinetele unde exista 2 medici, asistenta medicala se asigura si dimineata si dupa-amiaza.

Calitatea de asigurat se dovedeste cu acte justificative: adeverinta de salariat din care reiese plata asigurarilor de sanatate si adeverinta sau carnetul de asigurat eliberate de Casa de Asigurari de Sanatate, la care achita contributia asiguratul.

Medicul de familie presteaza si servicii medicale contra cost atunci cand acestea nu sunt decontate de casele de asigurari: pentru obtinerea permisului portarma, analize pentru angajare in munca, fisa medicala pentru conducere auto, control periodic pentru anumite meserii, certificate prenuptiale, servicii medicale la cerere (indiferent de statutul persoanei care solicita aceste servicii), etc.