fbpx

Bolile vezicii biliare apar ca o consecință a diminuării sau blocării fluxului biliar datorită calculilor biliari sau tumorilor. Ocazional, în urma unor intervenții chirurgicale pot apărea traumatisme care produc obstrucții în ductul biliar.

Dischinezia biliară – tulburare funcțională care golește colecistul, deseori cauzată de stres și nu de calculi.

Colecistita– inflamația colecistului de regulă provocată de calculibiliari, infecții bacteriene sau iritații ale unor substanțe chimice.

Coledocolitiaza– calculilor biliari în canalul biliar comun sau în coledoc.

Litiaza biliară – calculibiliari în colecist (Colelitiaza) sau în ductul biliar (Coledocolitiaza).

Colangita – inflamarea canalelor biliare cauzată de obicei de o infecție bacteriană datorată stagnarii bilei în ducte. Când blocarea are cauze necunoscute se numește colangită sclerozantă.

Colestaza – întrerupereafluxul biliar din cauza unei obstrucții a căilor biliare mici (colestaza intrahepatică) sau a cailor biliare mari (colestaza extrahepatică). Se produce blocarea secreției biliare în ducte.

Cancerele vezicii și ale căilor biliare – tumori maligne care ating colecistul sau calea biliară principală sub forma unui adenocarcinom. Rareori se manifestă în faza de debut a bolii. Sunt descoperite după eliminarea cauzei calculilor biliari. Se întind rapid la ficat, duoden, ganglionii din vecinătate şi uneori la colon

Colesteroloza colecistului- polipi care apar la exteriorul mucoasei veziculei biliare ca rezultat al depozitelor de colesterol, de regulă inofensivi;

Nu ignorați simptomele și semnele bolilor biliare! . Mergeți medic pentru diagnosticare prin teste funcționale hepatice (analize) și investigații imagistice (ecografia, tomografia computerizată CT sau rezonanța magnetica nucleară RMN, radiografie).

Consultați medicii Puls Medica! Programări la 021.9290

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − seventeen =

📞 Sună acum!