Radiologie ImagisticaRADIOLOGIE – IMAGISTICA

Imagistica medicala se refera la utilizarea mai multor tehnologii diferite pentru vizualizarea corpului uman cu scopul de a diagnostica, monitoriza, sau trata afectiuni medicale. Fiecare tip de tehnologie ofera informatii diferite despre zona corpului care este studiata sau tratata, in legatura cu posibile boli, leziuni, sau eficacitatea tratamentului medical.

Printre una dintre cele mai mari descoperiri din medicina, Radiologia este cea datorita careia corpul uman se arata si din interior catre exterior. Ramura a medicinei, radiologia isi poarta numele dupa cel care a descoperit in 1895 Razele X, Wilhelm Conrad Röntgen, laureat si al primului Premiu Nobel acordat pentru medicina in 1901.

Intre timp, medicina a evoluat extraordinar de mult, astfel incat investigatiile radiologice si imagistice au devenit un instrument foarte important pentru medici in diagnosticarea corecta a diferitelor afectiuni.

Centrul de Imagistica PULS este situat in incinta Clinicii Stefan cel Mare (aflata in str. Erou Ion Calin nr. 37, Sector 2) si este dotat cu aparatura performanta cu ajutorul careia medicii specialisti pot efectua mamografii, radiografii si ecografii.

Programarile le puteti face telefonic la 021.9290 sau online, prin intermediul formularului de pe site.

EXAMENUL ECOGRAFIC
Nu este o metodă diagnostică cu precizie 100%. Nu exclude existenţa unor anomalii care nu dau semne ecografice.

ECOGRAFIA ABDOMINALĂ
Nu decelează structuri cu diametrul sub 3 mm. Nu diferenţiază cu certitudine nodulii benigni de maligni.
Rezultatele sunt limitate, vizualizarea elementelor putând fi dificilă datorită factorilor normali / patologici existenţi. Se recomandă să fie realizată de acelaşi medic, pe acelaşi aparat. Rezultatele sunt influenţate de: obezitate, aerocolie, corectitudinea manevrei Valsalva, decubit lateral drept/stâng, substanţa de contrast orală administrată în săptămâna anterioară ecografiei, incapacitatea pacientului de a sta nemişcat, materii fecale în intestine, stare postprandială (colecist contractat), lipsa de lichid în vezica urinară. Nu pot fi vizualizate organe cu conţinut aeric (aparat digestiv).
Obţinerea unor rezultate concludente ale analizelor şi investigaţiilor  efectuate implica respectarea stricta a pregătirilor recomandate de medic şi a informaţiilor oferite de colectivul Clinicilor Medicale PULS.

Buletinul de rezultate este valabil numai in original. Este interzisă reproducerea parţială sau totală a acestuia. Rezultatele se referă doar la probele analizate.

Interpretarea rezultatelor investigaţiilor (laborator, ECG, radiologie, imagistică etc.) trebuie facută numai de către medic, pe baza coroborării tuturor datelor clinice şi paraclinice.

Pentru interpretarea analizelor medicale efectuate, precum şi pentru recomandarea altor investigaţii suplimentare, PULS vă pune la dispoziţie o echipă de medici cu un inalt grad de profesionalism.

Respectând confidentialitatea pacienţilor săi, PULS nu solicită acte oficiale de identificare personală. Prin urmare, PULS nu-şi asumă răspunderea asupra corectitudinii informaţiilor despre pacient.

Societatea înscrisă în registrul de evidenţă a prelucrării de date cu caracter personal sub nr. 3444 DVBEG 751-03-11 REV 00