fbpx

Ce trebuie să știm despre durerea din piept? Cauze osoase, musculare și cutanate

 

Cititi aici despre cauzele cardiovasculare, pulmonare si digestive ale durerii din piept: http://pulsmedica.ro/tag/durere-in-piept/

Uneori, durerea în zona toracelui poate apărea în urma unor traumatisme – căzături, lovituri, presiune pe piept.

Fracturile coastelor se manifestă, bineînțeles, prin durere în zona afectată, care se intensifică la apăsare, tuse sau chiar în timpul mișcărilor respiratorii. Poate apărea, de asemenea, edem și inflamație, adică zona apare mai umflată și mai roșie.

Întinderile musculare apar ca urmare a suprasolicitării musculaturii, chiar în urma unui efort puternic de tuse, și reprezintă ruperi sau fisurări ale fibrelor musculare sau ale tendoanelor, însoțite de durere.

Zona Zoster este o afecțiune virală cauzată de virusul varicelo-zosterian și are ca prim semn durerea ca o arsură sau înțepătură pe traiectul unui nerv. De multe ori, durerea apare înainte de erupția de pe piele și este atribuită altor probleme de sănătate. Ea persistă chiar și după apariția veziculelor caracteristice infecției virale și se menține perioade lungi de timp, afectând viața pacientului. Zona Zoster este o afecțiune contagioasă, tratată de medicul specialist în boli infecțioase și de neurologul specializat în terapia durerii.

Vă puteți programa la cabinetele de ortopedie și neurologie PULS Medica telefonând la 021.9290.

Foto: freeimages.com
Sursa: WebMD

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − four =

📞 Sună acum!