Cardiologie

Inima este camera motoarelor pentru corpul uman!

Inima este responsabila sa pompeze viata. Acest organ sustine circulatia sangelui prin reteaua de vase sangvine, lucrand neincetat, prin 100.000 de batai pe zi, 40 de milioane de batai pe an. Daca inima functioneaza bine, oragnismul nostru are parte de alimentarea corecta cu oxigen si nutrienti, fiind curatat de materia daunatoare.

Inca din 1628, cand William Harvey, un medic englez, a fost primul care a descris sistemul circulator si proprietatile sangelui care este pompat in corp de catre inima, medicina acorda o atentie deosebita disciplinei cunoscuta ca si cardiologie.

In Clinicile PULS, cabinetele de cardiologie, prin medici si aparatura, pun la dispozitie urmatoarele servicii in slujba inimii dumneavoastra:

  • Stabilirea etiologiei hipertensiunii arteriale, tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale si a celei de cauza renala
  • Consultatii de specialitate pentru stabilirea diagnosticului afectiunilor cardiovasculare, urmarirea acestora, identificarea factorilor de risc, recomandari si tratamente
  • Investigatii: EKG, proba de efort, monitorizare Holter – dispozitiv care aplicat pacientului monitorizeaza tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, traseul electrocardiografic intr-un interval de 24 de ore
  • Ecografie cardiaca si vase periferice

Holter TA

Hipertensiunea arterială reprezintă cea mai frecventă boală cardiovasculară, cu cel mai mare impact asupra stării de sănătate în populația adultă.

Pentru a veni in sprijinul sănătății dumneavoastră, vă putem monta un sistem HOLTER care înregistrează variațiile tensiunii arteriale (TA) pe care le suferiți pe parcursul a 24 de ore, timp în care vă urmați programul zilnic de rutină. Acest tip de monitorizare reprezintă cea mai bună soluție de screening a bolii, de supraveghere periodică a complianței și a eficienței tratamentului medical al pacientului cu boli cardiovasculare.

Aparatul HOLTER este foarte sensibil (are inclus un mini-calculator și manșetă TA) și măsoară foarte exact valorile tensionale. Din timp în timp veți simți cum manșeta de pe braț se umflă, semn ca TA este măsurată și vă rugăm ca în acele momente să stați cât mai liniștit, cu mâna întinsă.

Holter EKG

Monitorizarea HOLTER EKG are rolul de a înregistra continuu undele EKG produse de bătăile inimii, într-un interval de timp prestabilit pentru necesitățile dumneavoastră.

Un traseu EKG normal durează câteva secunde, timp suficient pentru diagnosticarea rapidă a diferitelor boli cardiovasculare stabile în timp (ex. fibrilație atrială cronică, infarct miocardic etc.), dar nu poate determina tulburările de ritm apărute în cazul unor activități, ca plimbatul, servitul mesei, trăirea unui stress emoțional. De aceea, medicul v-a recomandat acest tip de investigație pentru diagnosticarea cauzei unei sincope (pierdere tranzitorie a stării de conștientă), a palpitațiilor cu apariție sporadică, a modificărilor date de un aport insuficient de oxigen necesar inimii la efort, a tulburărilor de ritm apărute după ce ați suferit un infarct miocardic, o angioplastie coronariană cu/fără implantare de stent, un accident vascular cerebral etc. Este o procedură prin care mici electrozi sunt lipiți pe pieptul dumneavoastră, pe toata durata monitorizării. De ei sunt atașate cabluri fine ce fac legătura cu unitatea centrală, pe care o veți purta tot timpul atașată la brâu sau de gât.

În toată această perioadă de timp sunteți rugat/ă să vă efectuați activitățile zilnice de rutină și să notați ora și minutul unei eventuale stări particulare apărute în timp (senzație de amețeală, pierderea stării de conștiență, durere în piept, palpitații etc.).

 

Pentru programare la o consultatie de Cardiologie sau pentru montarea unui sistem Holter, contactati Call Center PULS la 021.9290.