fbpx

În mod natural oamenii simt nevoia să comunice și să-și împărtașească ideile, bucuriile și tristețile. Izolarea este un lucru nefiresc, mai ales în preajma Crăciunului şi a Revelionului când oamenii dăruiesc mai mult ca oricând atenţie şi afecțiune.

Lipsa luminii din timpul iarnii predispune la depresie datorită producției scăzute de hormoni ca serotonina sau noradrenalina, care contribuie la buna dispoziție și stimulează munca și creația.

Pentru persoanele singure, situația este și mai complicată pentru că apropierea sărbătorilor le accentuează sentimentul de singuratate și tristețe.

Autoeducarea și propria mobilizare pot transforma tristețea în bucurie. Trebuie să ne motivăm și să ne impunem să ieșim din casă și să comunicăm cu ceilalți, oricât ne-ar fi de greu.

Dacă știm că suntem predispuși la tristețe, trebuie să alungăm aceste gânduri. Unii își iau tratamentul care le face bine. Însă pentru cei mai mulți dintre noi functionează socializarea, petrecerea sărbătorilor cu prietenii și rudele, mersul la spectacole.

Mișcarea – la petreceri dansul, plimbările în aer liber și sportul sunt și ele moduri simple de a ne elibera de sentimentele negative. Așa combatem tristețea, inhibiția, lipsa de elan și de energie.

Pentru cei singuri, compania unui prieten apropiat sau un animal de companie sunt benefice.

Dacă nu reușim să depășim singuri aceste stări emoționale, discuțiile cu un psiholog sau psihoterapeut ne vor ajuta să ne împărtășim gândurile cu cineva care să ne ghideze către răspunsuri.

Nu lăsați depresia să se adânceasă! Programați-vă la psiholog sau psihiatru:

Programări la 021.9290

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − nine =

📞 Sună acum!