Detoxifiere

Potrivit datelor publicate de o scoala medicala de prestigiu din America, termenul de ‘detoxifiere’ se refera, in primul rand, la procedurile medicale folosite pentru a scapa organismul de niveluri periculoase de alcool, droguri sau otravuri.

In prezent, termenii de ‘detox’ sau ‘detoxifiere’ reprezinta subiectul tot mai multor dezbateri aprinse, site-uri web si articole, care ne indeamna sa eliminam asa-zisele toxine care ne-ar provoca dureri de cap, balonari, dureri articulare, oboseala sau depresie.

Nici nu e de mirare ca produsele de detoxifiere sunt vandute pretutindeni: in supermarketuri, mall-uri, spa-uri sau pe internet. Majoritatea acestor produse sunt promovate ca fiind utile pentru detoxifierea anumitor organe sau pentru intregul organism. Insa, ramane intrebarea daca, intr-adevar, aceste pratici de detoxifiere ofera beneficiile pe care le pretind sau cat de necesare sunt ele pentru corpul nostru.

„Corpul nostru nu se umple de toxine, asa cum sustin oamenii, corpul nostru se umple cu deseuri, deseuri rezultate din metabolismul nostru, deseuri din ceea ce mancam. Toxinele sunt cu totul si cu totul altceva, daca facem o ‘radiografie’ a miturilor despre detoxifiere, in care se explica ce este cu adevarat sanatos pentru organism si analizam aceste ‘notiuni goale’, fara nici o legatura, cu medicina.”, clarifica pentru noi medicii nutritionisti.

One thought on “Mitul detoxifierii. Ce inseamna detox? Ce este detoxifierea?

  1. Marcel30/09/2008 ma tot gandeam in timp ce-ti caietm gandurile cat de greu e uneori sa te insanatosesti cand in anumite perioade simti ca boala pune stapanire pe tine(si nu ma refer la fizic). Uneori, se intampla sa simt ca e din ce in ce maigreu sa lupt cu virusii care incearca sa-mi toceasca constiinta Cadavre vii cred ca nu suntem pentru ca mai facem si lucruri bune, frumoase Intrebarea care mi-o pun e ce putem face noi (atat in dreptul nostru cat sipentru prietenii nostri) cand anumiti virusi reusesc sa sparga barierele constiintei(sau sa toceasca constiinta in asa fel incat barierele sa se deschida singure sauchiar sa dispara) conducand astfel la actiuni nedorite (le mai numim pacate) ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + twenty =