fbpx
Detoxifiere

Potrivit datelor publicate de o scoala medicala de prestigiu din America, termenul de ‘detoxifiere’ se refera, in primul rand, la procedurile medicale folosite pentru a scapa organismul de niveluri periculoase de alcool, droguri sau otravuri.

In prezent, termenii de ‘detox’ sau ‘detoxifiere’ reprezinta subiectul tot mai multor dezbateri aprinse, site-uri web si articole, care ne indeamna sa eliminam asa-zisele toxine care ne-ar provoca dureri de cap, balonari, dureri articulare, oboseala sau depresie.

Nici nu e de mirare ca produsele de detoxifiere sunt vandute pretutindeni: in supermarketuri, mall-uri, spa-uri sau pe internet. Majoritatea acestor produse sunt promovate ca fiind utile pentru detoxifierea anumitor organe sau pentru intregul organism. Insa, ramane intrebarea daca, intr-adevar, aceste pratici de detoxifiere ofera beneficiile pe care le pretind sau cat de necesare sunt ele pentru corpul nostru.

„Corpul nostru nu se umple de toxine, asa cum sustin oamenii, corpul nostru se umple cu deseuri, deseuri rezultate din metabolismul nostru, deseuri din ceea ce mancam. Toxinele sunt cu totul si cu totul altceva, daca facem o ‘radiografie’ a miturilor despre detoxifiere, in care se explica ce este cu adevarat sanatos pentru organism si analizam aceste ‘notiuni goale’, fara nici o legatura, cu medicina.”, clarifica pentru noi medicii nutritionisti.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 3 =

📞 Sună acum!