fbpx

Medicamentele în psihiatrie: o atitudine echilibrată

 

      Citiți prima parte a acestui material aici: http://pulsmedica.ro/medicamentele-in-psihiatrie/ și a doua parte aici: http://pulsmedica.ro/medicamentele-in-psihiatrie-mituri-si-adevaruri-2/

      Când vine vorba despre medicamente, există două extreme în care ne putem afla: fie să fim complet împotriva lor și să preferăm așa-numitele soluții naturale, fie să ne autoadministrăm medicamente în exces. În ambele situații, ignorăm indicațiile medicului, care a studiat peste 11 ani și își bazează recomandările pe studii clinice. In realitate nu există un plan de tratament unic pentru niciun pacient, la fel cum, la aceeași persoană, schemele terapeutice (cantitatea și tipul medicamentelor) se pot schimba pe parcursul vieții.

Psihoterapia care poate însoți tratamentul medicamentos are rolul de a descoperi cauzele profunde ale anxietății și depresiei, de a înțelege mecanismele și de a dezvolta abilitatea individului de a face față și a se adapta la realitatea în care trăiește.

Pe de altă parte, chiar dacă respectăm indicațiile medicului în privința tratamentului și urmăm psihoterapia potrivită, dar nu facem schimbări în plan social și al stilului de viață, nu ne putem aștepta la miracole! Implicarea socială, apartenența la o familie sau la un grup social, relațiile semnificative, bazate pe iubire, contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și chiar la reducerea dozelor, la recomandarea medicului.

La PULS Medica, pe lângă tratamente psihiatrice, oferim și servicii de psihoterapie și consiliere psihologică. Adresați-vă medicilor și psihologilor noștri telefonând la 021.9290.

Foto: Freeimages.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 15 =

📞 Sună acum!