fbpx

Diabetul de tip 2 la copii

 

În urmă cu nu foarte mulți ani, când auzeam că un copil are diabet, ne gândeam, automat, că este vorba despre diabet zaharat de tip 1, afecțiunea autoimună în care celulele pancreasului sunt distruse și se administrează insulină tot restul vieții. Diabetul de tip 2 era considerat „al adultului”, pentru că apărea la vârste mai înaintate datorită unui stil de viață nesănătos. În diabetul de tip 2, celulele devin rezistente la insulină iar glucoza din sânge nu mai poate ajunge la ele. O glicemie crescută poate fi dusă pe picioare ani de zile, fără a exista niciun semn, până la instalarea complicațiilor.

În ultimii ani, din păcate, s-a observat o creștere cu 2,3 procente pe an la cazurile de diabet de tip 2 la copii. Grupele de risc sunt:

– fetele
– copiii supraponderali
– copiii care au părinți sau frați cu diabet de tip 2
– copiii care au rezistență la insulină
– copiii hispanici, amerindieni, de culoare și asiatici.

Nici în cazul lor simptomele nu sunt răsunătoare, trecând mult timp înainte ca părinții să observe vreo schimbare. Părinții ar trebui să meargă la pediatru dacă observă ei, sau dacă cel mic relcamă următoarele simptome: pierdere mare în greutate, foame și sete inexplicabile, chiar după masă, gură uscată, urinat frecvent, oboseală, vedere încețoșată, amorțeală și furnicături în membre, întârziere în vindecarea rănilor.

PROGRAMAȚI-VĂ ACUM!

La cabinetul de diabet, nutriție și boli metabolice beneficiați de consultații, evaluare a fiecărui membru al familiei, sfaturi pentru un regim alimentar sănătos și, la nevoie, de tratamentul diabetului.

CALL CENTER: 021.9290

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 18 =

📞 Sună acum!