fbpx

Ce trebuie să știm despre durerea din piept? (partea I)

De cele mai multe ori, asociem durerea din piept cu un infarct de miocard, însă acest simptom poate indica și spre alte numeroase afecțiuni ale altor organe sau sisteme, nu doar cu cele cardiovasculare. Când spunem „durere în piept”, ne referim la senzația dureroasă care apare în regiunea toracelui, adică oriunde între gât și partea superioară a abdomenului. Durerea poate avea diferite caracteristici: poate fi resimțită ca o apăsare, ca o presiune, ascuțită ca un vârf de lance sau ca o arsură. Ea poate fi însoțită și de alte simptome, în funcție de care medicul își va orienta investigațiile și va pune diagnosticul.

Durerea din piept poate fi, așadar, cauzată de o afecțiune a sistemului cardiovascular, dar poate fi un simptom al unei boli digestive sau pulmonare, poate fi semnul unei suferințe a sistemului osteoarticular sau poate fi unul dintre simptomele tulburării de anxietate.

Dacă experimentați o durere în torace, adresați-vă medicului de familie. După anamneză, acesta va recomanda un set de investigații și un consult de specialitate. Dacă încă nu aveți un medic de familie în București, vă puteți adresa specialiștilor PULS Medica, programându-vă la 021.9290. Medicii noștri de familie sunt competenți profesional și empatici, făcând o bună echipă cu orice pacient în scopul îmbunătățirii calității vieții și menținerii sănătății.

În următoarele materiale, vom prezenta cele mai importante cauze ale durerii toracice, în funcție de aparatul și sistemul a cărui afectare a produs-o.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − eighteen =

📞 Sună acum!