fbpx

Ce trebuie să știm despre durerea din piept? Concluzii

Durerea din piept poate avea numeroase cauze și forme de manifestare și poate fi însoțită de numeroase semne și simptome specifice organului afectat, pe care un medic de familie sau un specialist în medicină internă le poate identifica și diferenția.

Cititi aici despre cauzele cardiovasculare, pulmonare, digestive, musculo-scheletale și psihice ale durerii din piept: http://pulsmedica.ro/tag/durere-in-piept/

Există, însă, câteva semne de gravitate care ar trebui să ne determine să chemăm ambulanța sau să ne prezentăm la un serviciu de urgență în cel mai scurt timp:

– o senzație de presiune, strângere ca de gheară, arsură în piept, apărută subit

– o durere puternică în piept care iradiază spre umărul stâng, spre spate sau în sus, spre mandibulă

– o durere ascuțită însoțită de dificultăți de respirație, care apare după o perioadă de repaus total

– o durere însoțită de greață, vărsături, amețeală și confuzie, febră, transpirații, bătăi rapide și neregulate ale inimii

– o tensiune arterială foarte mică sau tahicardie, adică bătăi rapide ale inimii

În general, durerea puternică ne sperie pe oricare dintre noi și mergem de urgență la medic. Dacă, însă, durerea nu este foarte puternică, încercăm să ne tratăm cu remedii învățate de la vecini sau descoperite la televizor. Seria de articole despre durerea din piept a dorit să sublinieze importanța evaluării medicale a oricărui simptom neplăcut care persistă și ne afectează calitatea vieții. Doar medicul poate face diferența dintre cauzele durerii și poate prescrie tratamentul eficient.

Vă puteți programa la medicii noștri în cele trei clinici PULS Medica telefonând la 021.9290.

Foto: freeimages.com
Sursa: WebMD

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + fourteen =

📞 Sună acum!