fbpx

Ce trebuie să știm despre durerea din piept? Cauze pulmonare

Durerea toracică poate avea cauze cardiovasculare, dar poate fi în același timp și un semn al unei afecțiuni digestive, pulmonare, musculare sau al unei probleme de sănătate mintală.

Pleurezia/pleurita este inflamația pleurei, un țesut format din două straturi, unui intern care acoperă plămânul, și unul extern care căptușește cavitatea toracică. Între cele două straturi există un lichid, care permite celor două foițe să alunece una peste alta în timpul respirației. Durerea apare în cazul în care pleura este afectată de o infecție microbiană sau virală, de embolism pulmonar sau de pneumotorax (vezi mai jos). Alte cauze mai puțin frecvente ale pleureziei sunt artrita reumatoidă, lupusul sau cancerul. Durerea din pleurezie este resimțită mai ales în timpul respirației sau când tușim și strănutăm.

Pneumonia și abcesul pulmonar pot conduce la apariția durerii profunde la nivelul pieptului, însoțită de febră, frisoane și tuse cu expectorație.

Embolismul pulmonar este blocarea unui vas de sânge care hrănește plămânul ca urmare a trombozei venoase sau în urma imobilizării prelungite la pat. Durerea este însoțită de bătăi rapide și puternice ale inimii, febră și stare de șoc.

Pneumotoraxul este pătrunderea aerului în cavitatea toracică, de obicei în urma unui traumatism. Durerea este intensificată în timpul mișcărilor respiratorii și este însoțită de o tensiune arterială foarte mică.

Hipertensiunea pulmonară apare când presiunea sângelui din arterele pulmonare determină partea dreaptă a inimii să facă un efort mult mai mare ca cel normal. Durerea este asemănătoare cu cea din angina pectorală de cauză cardiacă.

Astmul bronșic este o afecțiune inflamatorie a căilor aeriene, care se manifestă prin dificultatea de a expira aerul, respirație șuierătoare, tuse și, uneori, durere în piept.

Vă puteți programa la cabinetul de pneumologie PULS Medica telefonând la 021.9290.

Foto: freeimages.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × four =

Eşti sigur că vrei să închizi această pagină?

logo
Fii partenerul nostru! Spune-ne AICI de ce pleci de pe această pagină şi ce putem face pentru a găsi pe site toate informaţiile de care ai nevoie.
Trimite
close-link
📞 Sună acum!