fbpx

Ce trebuie să știm despre durerea din piept? Cauze digestive (prima parte)

Durerea este întotdeauna un semnal de alarmă că în organism a apărut o leziune, că un organ nu funcționează normal, că există un dezechilibru. Înainte de a recurge la automedicație, ar trebui să ne gândim cât de diferite pot fi cauzele durerii și cât de important este să mergem la un specialist capabil să le diferențieze.

În cazul durerii din piept, există cauze cardiovasculare și pulmonare, despre care ați aflat în articolele anterioare. Vă prezentăm în continuare cauzele digestive ale durerii toracice.

Refluxul gastroesofagian reprezintă întoarcerea conținutului stomacului înspre segmentele superioare ale tubului digestiv. Apare în cazul persoanelor obeze, la fumători sau femei însărcinate sau când consumăm alimente acide sau foarte condimentate. Durerea apare ca o arsură în piept, în zona inimii, tocmai datorită faptului că esofagul și inima sunt organe vecine și sunt inervate de aceeași rețea de nervi.

Alte probleme ale esofagului, precum spasmele, hipersensibilitatea sau ruptura/perforația pot fi însoțite de durere. În cazul rupturii/perforației, durerea apare brusc, după vărsături.

Hernia hiatală este definită ca alunecarea/trecerea organelor abdominale, de exemplu a stomacului, în torace. Durerea este resimțită ca o arsură însoțită de căldură, în spatele sternului, și se agravează dacă pacientul stă culcat. Pot apărea și alte simptome ale refluxului gastroesofagian, senzație de plenitudine în partea superioară a abdomenului, dificultate la înghițire și nod în gât, greață și chiar răgușeală.

Vă puteți programa la cabinetul de gastroenterologie PULS Medica din str. Ion Călin nr. 37 telefonând la 021.9290.

Foto: freeimages.com
Sursa: WebMD

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 7 =

📞 Sună acum!